Ytterligare tips för att bli av med rynkor

Ytterligare tips för att bli av med rynkor

Vi har tidigare givit dig fem handfasta tips som hjälper dig att bli av med rynkor. Här får du ytterligare ett antal tips som kan hjälpa dig att minska antalet rynkor.

  • Kisa inte, skaffa läsglasögon. Upprepade rörelser i ansiktet, som till exempel när du kisar, gör att ansiktsmusklerna överanvänds och en fåra skapas under huden. Denna fåra blir till slut en rynka. Du bör också använda solglasögon för att skydda huden runt ögonen från solstrålar, samt för att undvika att kisa på grund av solljuset.
  • Ät mer fisk. Fisk i allmänhet och lax i synnerhet är en bra proteinkälla. Protein är en av byggstenarna för en utmärkt hy, och fisken innehåller dessutom den essentiella fettsyran omega-3. Essentiella fettsyror bidrar till hålla hyn ungdomlig och fyllig, vilket minskar uppkomsten av rynkor.
  • Ät mer soja. Än så länge kommer de flesta bevisen från studier på djur, men forskningen visar att soja har vissa egenskaper som kan hjälpa till att skydda huden från solskada samt hela huden. I en studie utförd på människor fann forskarna att ett sojabaserat tillskott förbättrade hudens struktur och fasthet efter bara sex månaders användning. Övriga ingredienser i tillskottet inkludera fiskprotein och extrakt från vitt te, druvkärnor, tomat samt flera olika vitaminer.
  • Drick chokladmjölk istället för kaffe. I en studie fann forskarna att kakao innehåller höga nivåer av två flavanoler, vilka skyddar huden från solskada. Kakaon förbättrade även cirkulationen i hudcellerna samt påverkade hydreringen och fick huden att se yngre ut och kännas lenare.
  • Ät mer frukt och grönt. Frukt och grönsaker innehåller antioxidanter, vilka bekämpar den skada som orsakas av fria radikaler (instabila molekyler som kan skada kroppens celler). Antioxidanterna får därför hur den att se yngre och mer lysande ut, samt skyddar den mot vissa skador.
  • Använd en återfuktande kräm. Framför allt kvinnor är så upptagna med produkter som sägs motverka åldrande, att de ofta glömmer den enkla återfuktande krämen. Fuktig hy ser bättre ut och gör därför att linjer och veck i hyn inte är lika märkbara.
  • Tvätta inte ansiktet för ofta, då du riskerar att tvätta bort det skydd mot rynkor som hudens naturliga oljor och utgör.