Återfå håret via hårtransplantation

Många personer som genomgår en hårtransplantation tycker att ingreppet är värt varenda krona det kostar. Hår som transplanteras kommer under hela din livstid att stanna kvar på det område som har drabbats av håravfall. Anledningen till detta är att man vid hårtransplantation använder hår som kommer från ett område där hårväxten är permanent. Därför blir också resultatet av transplantationen permanent. Oavsett vilken metod för hårtransplantation som används tas hår från de permanenta områdena på hjässan, vilka är baksidan och sidorna av huvudet. Detta hår påverkas inte av ditt håravfall.

Det är av ovanstående anledning som hårtransplantation anses vara en permanent metod för att säkerställa att håret täcker din hjässa. Det hår som transplanteras ger till skillnad från tupéer ett naturligt utseende och en naturlig känsla. Du kan klippa, raka och bleka håret på samma sätt som ditt vanliga hår. Håret kommer nämligen växa ut igen precis som ditt naturliga hår. Som du säkert känner till, i synnerhet om du har drabbats av håravfall, kan skallighet leda till att självförtroendet får sig en törn. Det kan vara svårt att leva et normalt liv utan hår, oavsett om man är man eller kvinna. Inte minst för kvinnor kan det vara väldigt påfrestande att sakna hår.

Hårtransplantation

Motverka håravfall med hårtransplantation

Håravfall hos kvinnor leder till att den drabbade kvinnan känner sig mindre attraktiv och de män som drabbas av håravfall upplever att de inte längre ser manliga ut. I vissa fall kan håret växa ut igen, men det kan också vara så att det inte gör det och att du får en permanent fläck av skallighet på huvudet.

En hårtransplantation är en kosmetisk kirurgisk metod för att permanent flytta hår från en del av hjässan till en annan. Detta ingrepp hjälper till att återfå hårväxten på de områden av huvudet som har blivit skalliga. Hårsäckarna tas från baksidan och sidorna av huvudhåret. Precis som vid andra kirurgiska ingrepp är det viktigt att en hårtransplantation utförs av en skicklig kirurg. Du bör därför välja klinik med omsorg, så du vet att du är i goda händer under din stundande hårtransplantation.