Klamydiatest – enkelt och snabbt

Klamydiatest – enkelt och snabbt

Gör ett klamydiatest för att slippa gå med sjukdomen länge och riskera infertilitet eller att sprida den till andra. Det är enkelt att göra testet, så tveka inte utan gör det på en gång om du misstänker att du kan vara smittad. 

Enkelt och snabbt

Numera behöver du inte ens gå till vårdcentralen eller ungdomsmottagningen för att testa om du har klamydia eller andra könssjukdomar. Klamydia är en av de vanligaste könssjukdomarna i Sverige, och kan smitta även om man använder kondom, det är därför viktigt att göra klamydiatest regelbundet om man är sexuellt aktiv. Och om alla gör det minskar risken för spridning avsevärt.

Om man går med klamydia länge riskerar man att bli infertil som kvinna och steril som man. Möjliga symptom är att det svider när man kissar eller att det kommer flytningar från slidan, urinröret eller ändtarmen, men många går med sjukdomen utan att få några symptom alls. Det är därför viktigt att göra ett klamydiatest så snart som möjligt när man misstänker att det finns en risk att man är smittad. Du kan beställa testet på nätet och göra det hemma. Det finns alltså ingen anledning att tveka huruvida du ska göra ett klamydiatest eller ej.

Hur gör du

Att testa sig för klamydia behöver inte vara krångligt. Bara följ dessa enkla steg.

  • Gå in på klamydiatest.net och kolla in produkterna för att bestämma vad du behöver. Det finns tester för gonorré, klamydia, syfilis och herpes, samt kombopaket med flera av dessa.
  • Gör en beställning.
  • Inom 1-2 dagar får du hem ett litet och diskret paket på posten, vilket innehåller ett klamydiatest, eller det/de test du har beställt.
  • Paketet innehåller: En testkasett, Reagent A+B, provrör samt en steril bomullspinne.
  • Gör testet. Det är viktigt att du följer bruksanvisningen noga för att resultatet ska bli riktigt.
  • Du kan själv läsa av resultatet efter cirka 10 minuter. Du behöver dock vänta 15 min för att påvisa att negativt resultat.

Självklart erbjuder klamydiatest.net full diskretion och anonymitet, och du behöver inte ens möta personal från sjukvården som utför testet. Du behöver inte få testet skickat till just din folkbokföringsadress utan väljer själv vilken adress du vill uppge. Tveka därför inte att gå in på klamydiatest.net för att beställa ditt test, det är lika säkert som, men enklare än, att testa sig på en vårdcentral.